tisdag 21 april 2009

En större mosse

Hej, hej


Vi har nu besökt Everglades. Enligt Nora en lite coolare Store Mosse (Store Mosse är en svensk nationalpark utanför Värnamo som folk åker när och fjärran ifrån för att se. Barn från Värnamo har dock för det mesta blivit rundvallade där några gånger för mycket för att till fullo uppskatta den och tycker mest att utflykter dit är förenade med skoskav, myggbett och vatten i skorna).
Vi började dagen med att stanna vid en liten rastplats nord väst om Everglades, då det där skulle finnas en boardwalk som vi skulle kunna gå.

När vi stannade til blev vi lite förvånade, då boardwalken var typ 20m lång och var framför parkeringen bara, den gick inte ens ut i naturen...

Jaha tänkte vi, vad gör vi här, det här var ju lite löjligt, men vi gick ur bilen iaf. och fram till gångbron.

Men vad stirrar alla folk här på, finns det något att se på här altså... Då såg vi det, i den lilla bäcken som gick framför boardwalken kröp ca 40 aligatorer omkring. WOW. Det hade vi inte räknat med direkt.

Man kunde tom komma ganska nära dem när man gick där. Men de är ena riktigt lata djur, de rörde sig minimalt när vi var där =)

Vi hade hopats på att se Aligatorer, men inte riktigt sååå många, såå nära =)

En riktig alligatorgrop

Vi såg en sköldpadda kalasa på en näckros också. Gulligt =)


Därefter kunde man åka en lite grusväg på några mil genom everglades. Där puttrade vi på och fick se massor med fina fåglar, fiskar, Aligatorer och till och med en Uggla som satt på vägen. Mor slutet började vi nästan tröttna på aligatorer.

En riktigt ful fågel

En av de gamar vi såg utmed grusvägen. Vi har sett ganska många sådana på vår roadtrip, ofta cirklandes långt över vägen.

En otroligt mysig dag som avslutades med att vi åkte Airboat på floderna genom reservatet. Häftigt att glida omkring ovan alla näckrosorna och aligatorerna och bara se alla fåglar flyga kring båten.

Ett fågelbo med tonårsungar.

Mer alligatorer


Titta en stock, eller vänta, det är ju en alligator...Titta vilket hånleende...

En riktigt bra dag helt enkelt.

Kram från oss i Väst.

Avslutningsvis bilder på oss i lite mer djurisk tappning.

1 kommentar:

Alma Drake sa...

Alligatorn på sista bilden ser ut att skrika!