lördag 25 april 2009

USAs sydligaste vatten

Hej, hej,

Som vi har nämnt tidigare har vi spenderat de senaste dagarna nere på Floridas sydligaste öar, Florida Keys. Även om den första dagen var lite blåsig och Nora därför fick stå över ett dyk, mojnade vinden sedan och vi fick fyra underbara dykdagar. Dessutom hittade vi ett otroligt trevligt dykföretag nere i Key West som hade en båt som var mycket enkel för Nora att ta sig i och ur. Vi hade tur som vanligt för samma dag som vi åkte därifrån var det stormvarning på gång. Tja, vad ska man säga, vi gillade verkligen Floridas semesterparadis, på dagarna dök vi och på kvällarna utnyttjade vi nattlivet lagom mycket (vi skulle ju trots allt upp och dyka morgonen efter hela tiden).

Petter har varit flitig med undervattenskameran, så här delar vi med oss av våra dykdagar, Håll till godo =)


En underbar liten boxfish som vi hittade under en sten

Petter simmar kring och letar fisk

En mask som var riktigt söt, kommer man nära den drar den snabbt ihop sig in i sitt hål. De är jätteroliga att leka med. Nora kan aldrig simma förbi en sådan utan att stanna och retas med dem.

Nora simmar bland de höga korallerna

En vacker fisk i grumligt vatten

Plötsligt kommer en triggerfish och simmar förbi

Det var rätt mycket fisk nere vid korallerna i Key West, jag är mycket nöjd med dyken. Här en vad vi tror de kallar Hogfish, men kärt barn har många namn, Nora kallade den Sune =)

Världens sötaste nudibranks på en korall

Vi hittade små gångar att simma igenom korallen, med en hel del fisk

Vi var nere vid vraket Cayman, mitt andra varkdyk. Noras första, försöker förbereda oss på att dyka i Sverige och vraken i Östersjön nu. =)

Dykare i horisonten

Koraller kan vara riktigt fina

En stor angelfish simmade förbi oss

Barracuda modell jättestor som besökte oss

Det här fartyget kom precis till hamnen när vi var där. Man ska nu göra sänkningsgångar genom fartyget och göra det färdigt för att man ska kunna simma in i det. Alla är jätte exhalterade över det hela, äntligen ett rejält vrak att dyka på.

Måste säga att det ser att bli ett imponerande vrak när det kommit lite koraller på det. Men man ska nog vänta några år så djurlivet hinner ta över detta människoverk.

Vandenberg kom till hamn när vi var där

Ja vad kan man säga, vi har det allt rätt bra. Livet kunde vara bra mycket värre.

Stor kram till er alla, om några dagar har ni oss i Sverige igen.

Petter & Nora

1 kommentar:

Alma Drake sa...

Hur ska man förväntas leva utan Kiwibloggen??