tisdag 21 april 2009

Key Wierd

Vi har nu anlänt till Florida Keys. Vi stannade första natten på ett litet hostel på Key Largo för att ta oss till John Pennekamp Coral Reef State Park för att dyka.

Tyvärr var vädret för dåligt för oss att ge oss ut (det blåser en del och är vågigt), så vi valde att försöka morgonen efter istället. Så vi åkte ner till Islamarada för att dricka lite drinkar istället.
Det här är där Tiki Bar ligger och alla partar loss så mycket de kan.
Live band med Reggie, drinkbarer i massor och lite strand.

Mysigt ställe för eftermiddagen, kvällen åkte vi till det lokala haket Loreli där lokala artister spelar live under tiden man dricker sina drinkar =)

En riktigt bra kväll helt enkelt =)

På morgonen åkte vi till dykstället igen för att ta oss ut. Tyvärr var det för vågigt även idag, men vi bestämde oss för att åka ut med båten iaf, men Nora stannade för att sola på båten menads jag gjorde några dyk.

Försa dyket var på ett skeppsvrak i parken, mitt första vrakdyk någonsin!
Fisk gömde sig i alla skrevor men själva vraket var mest utefter botten totalt söderfallet, så man kunde knappt de att det varit ett skepp. Nora som satt på båten fick den coolaste naturupplevelsen, eftersom hon såg en stoor havssköldpadda komma upp till ytan och andas.

Mitt första vrakdyk

Massor med fisk runt båten

En rocka vaknade upp från botten och gled graciöst iväg

Andra dyket gjorde vi vid Frenchmans Reef som är ett korallrev. Trevligt dyk, där man kunde simma under korallerna i små grottor för att komma ut på andra sidan.

Det var rätt vågigt på ytan och det kändes även i de här grunda dyken, det gungade fram och tillbaka där nere, några av dykarna blev till och med sjösjuka när de dök på grund av gungningen.

Jag var rätt förvånad över att det inte var färggrannare i korallerna än det var, men jag har väl blivit bortskämd av att dyka i Nya Zealand och Stora barriärrevet nu =)

Efter vårt dyk åkte vi ner till Key West (eller Key Wierd som de kallar det här), där fick vi se svärdsslukare, damer i lådor med knivar runt sig samt utbrytarkungar på esplandaden innan vi lade oss.
Efter dyket tog vi båda en god drink i vår bar

Nu ska vi ut och dyka när nere, ska bli intressant vad vi kan hitta för kul här =)

Inga kommentarer: